Däckbyte & Däckhotell i Uppsala

Vi på Autoexperten hjälper dig med allt från hjulbyte, däckomläggning och balansering. Autoexpertens däckhotell erbjuder dig som kund att förvara dina däck på ett säkert och proffsigt sätt, där får de vistas i en trivsam miljö tills de ska användas igen.

En av de viktigaste elementen för en säker bilkörning är bra däck. Det finns olika faktorer förutom själva körningen som bidrar till slitage och påverkar däckens livslängd, bland annat hur ofta man kör bilen, vad det är för underlag och vad det är för väderförhållanden. Några viktiga delar att hålla koll på är: lufttrycket, däckbalanseringen och hjulinställningen. Detta kan vi på Autoexperten naturligtvis hjälpa dig med.

För att ytterligare förhindra slitage på bildäcken är det bra att undvika trottoarkanter, sakta ner vid farthinder och försöka undvika gropar och ojämnheter.

Vid köp av nya däck så bör alla köpas hos samma leverantör. I bilens registreringsbevis hittar du vilken däckdimension som gäller för din bil. Information om däckets dimensioner, belastningsmetod, tillverkningsland, hastighetsindex, fabrikat etc. finner du på insidan av däcket.

Autoexperten finns alltid till din tjänst! Kontakta oss vid frågor och funderingar så hjälper vi dig.

Datum och regler för däckbyte

1 dec – 31 mars: Lag på vinterdäck på ditt fordon vid vinterväglag. Eller använda likvärdig utrustning som exempelvis snökedjor. 

1 okt – 15 april: Får du använda dubbdäck.

16 april – 30 sep: Förbjudet att använda dubbdäck om det inte är eller förväntas bli vinterväglag.

Vinterväglag betraktas vid snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägbanan eller vägrenen.

Vad är ett däckhotell?

På Autoexpertens däckhotell förvarar du dina däck på ett svalt och torrt ställe för längsta möjliga hållbarhet. Fördelarna med att använda sig av ett däckhotell är att däcken inte tar upp någon plats i hemmet och när det är dags för att byta däck, med hjälp av våra mekaniker, så är de redan kontrollerade och tvättade.

Priser & Betalning

Spar tid och pengar när du bokar ett däckbyte hos oss på Autoexperten Uppsala. Väljer du drop-in station för däckbyte är det ofta köer och dyrare priser. Boka därför däckbyte i god tid innan väglagen blir sämre.

Möjlighet att dela upp betalningen i upp till 24 månader räntefritt. Läs mer om Autoexperten-kortet här.

3 års funktionsgaranti på reservdelar. Vår verkstad använder bara bildelar från Autoexperten vid bilservice. Bildelarna uppfyller EUs förordning (1400/2002/EG), vilket betyder att bildelarna motsvarar original kvalitet och vi kan därför lämna 3 års funktionsgaranti. Vi uppfyller EU:s direktiv och bilens nybilsgaranti gäller. Du kan känna dig trygg i att din bils nybilsgaranti gäller även när du servat den hos oss på Autoexperten. Vi följer biltillverkarens rekommendationer samt använder reservdelar som motsvarar originalkvalitet. 

Kontakta oss för mer information eller boka tid för däckbyte

reco rekommendation två år i rad
reco rekommenderat företag 2021

Vi finns med på Reco.se

Låt oss gärna veta hur du upplever oss på Autoexperten Upplands Bilmekaniska! Din åsikt är viktigt för oss i vårt arbete om att bli ännu bättre. Vårt mål är alltid att alla ska vara nöjda med sina besök hos oss.

​Läs andras eller lämna ditt omdöme här www.reco.se